Ingrediënten
- 100 gram Boer’n Trots Peper Trio
- 700 gram plat stuk mals runder rollade vlees
- 200 gram zongedroogde tomaten op olie
- 1 klein bosje basilicum, alleen de blaadjes
- Versgemalen peper en zout
- Keukengaren
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 el olijfolie
- 2 el vloeibare boter
- 1 dl rode wijn
Bereidingswijze
Rasp de kaas. Snijd de gedroogde tomaten klein en meng ze met de geraspte kaas en basilicum. Spreid het vlees uit en bestrooi met vergemalen peper. Verdeel de tomaten/kaasvulling erover en rol het vlees strak op. Knoop een eind van het keukengaren strak om het uiteinde van het opgerolde vlees. Haal het garen onder de rollade door, haal het bovenop door de lus en trek aan. Schuif zo elke keer ongeveer 3 cm op, tot het vlees helemaal opgebonden is.
Draai het vlees om en breng het garen onderlangs weer terug naar het begin en knoop het stevig vast. Zorg er echter wel voor dat het touw niet al te strak wordt vastgebonden omdat de vulling er dan weer wordt uitgedrukt tijdens het bakken. Meng de geperste knoflook met zout en peper en de olijfolie en bestrijk hiermee de rollade. Verwarm de boter in een braadpan en braad de rollade rondom aan. Giet er de rode wijn bij en laat nog 25 minuten stoven zonder deksel op de pan en keer het vlees om de paar minuten om. Het vlees moet roze en mals zijn van binnen. Lekker met aardappels uit de oven of een pasta met verse pesto.