Ingrediënten
- 120 gram Boer’n Trots Koe, in 4 dikke plakken
- 4 dikke kalfsoesters
- 4 plakken achterham
- zout en peper
- 2 eieren
- 2 el bloem
- 8 el paneermeel
- 100 gram roomboter
- peterselie ter garnering
Bereidingswijze
Snijd de kalfsoesters in de lengte open, net niet helemaal door. Leg op alle vier een plak ham en verdeel de plakjes Boer’n Trots Koe kaas. Vouw de uitstekende randen ham en kaas naar binnen en doe de kalfsoester dicht. Wrijf in met peper en zout. Pak drie borden, klop de eieren los in een bord, strooi bloem op een bord en paneermeel op een ander bord. Haal de gevulde kalfsoester met beide kanten door de bloem, het losgeklopte ei en paneermeel. Zorg dat de randjes ook goed bedekt zijn.
Verhit de boter in een koekenpan, totdat deze bruin is. Bak de gevulde kalfsoester in ongeveer 5 minuten rondom op midden laag vuur en laat ze daarna 7-10 minuten garen in de oven op 180 graden.
Serveer met gevulde peertjes, rucola en aardappelpuree. Gebruik voor de gevulde peertjes een handpeer. Snijdt deze door midden en stoof in 2/3 deel water en 1/3 deel wijn. Vul de peer met kaas en doe de tijm er boven op. Gaar de gevulde peer 10 minuten in de oven op 180 graden.