Ingrediënten
- 150-200 gram Boer’n Trots Honing Geitenkaas
- 1 Teentje knoflook
- Bosuiringetjes
- 300 ml droge witte wijn
- 1 tl CItroensap
- 1 el Maïzena
- Zout en peper
- Nootmuskaat
- Kirsch
Bereidingswijze
1. Rasp de Boer’n Trots Honing Geitenkaas en laat de geraspte kaas op kamertemperatuur komen.
2. Halveer de knoflook en wrijf de steelpan in. Houd je van een sterkere knoflooksmaak? Pers dan de knoflook uit en kook deze mee in de droge witte wijn.
3. Breng de droge witte wijn in de pan aan de kook (tot de wijn gaat bruisen).
4. Doe de citroensap bij de wijn. Citroensap zorgt ervor dat de kas beter gaat smelten.
5. Voeg al roerende de kaas beetje bij beetje toe.
6. Laat het kaasmengsel niet te lang koken en verwarm het ook niet te lang, want dan wordt het rubberachtig.
7. Voeg als je wilt wat kirsch, peper en/of nootmuskaat toe.
8. Proef of de kaasfondue op smaak is en voeg zo nodig nog wat zout toe.
9. Bindt de kaasfondue niet goed? Maak dan een papje van wat kirsch of water met maïzena en voeg dit toe aan de kaasfondue.
10. Strooi de bosuiringetjes over de kaasfondue.
Eet smakelijk!
Fonduetip: Is de structuur van uw fondue te dik? Verhoog dan het vuur, voeg een beetje wijn toe en roer goed door.