Ingrediënten
- 300 gram Boer’n Trots Koe
- 300 gram Beemster van ’t mes Belegen
- 200 gram gemengde paddenstoelen
- 1 teentje knoflook, 1 el gedroogde oregano
- 300 ml droge witte wijn
- 2 el maïzena
- 125 cc kirsch*
- Peper en zout.
- Om te dippen: vers stokbrood, komkommer, rode paprika en voorgekookte tortelloni
Bereidingswijze
Boen de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukken. Verhit de boter in een fonduepan en bak de paddenstoelen samen met de knoflook en oregano op hoog vuur voor ca. 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Schep de paddenstoelen op een bord.
Verhit in de fonduepan de witte wijn tot deze tegen de kook aan is. Draai het vuur laag, voeg een beetje geraspte kaas toe en wacht al roerend tot deze gesmolten is. Herhaal deze stappen tot dat alle kaas is toegevoegd. Het kaasmengsel mag niet koken.
Roer de maïzena met de kirsch (*ook te vervangen door warm water) tot een papje en schenk dit al roerend bij de gesmolten kaas. Doe de paddenstoelen in de kaasfondue en breng het geheel op smaak met peper en zout. Houdt de kaasfondue ca. 5 minuten tegen de kook aan. Zet de pan nu op de houder en steek de spiritusbrander aan.
Serveer de kaasfondue op tafel met daarbij vers stokbrood, komkommer, rode paprika en voorgekookte ravioli.
Tip: Rooster grof gehakte walnoten of hazelnoten kort in een droge koekenpan voor een lichte notensmaak van de kaasfondue.