Ingrediënten
- 100 gr Boer’n Trots Honing Koe
- 1 kilo kruimige aardappelen
- 500 gr andijvie
- Scheutje melk
- 4 stukken Dorade
- Handje bloem
- Roomboter
- Zout en peper
Mosterdsaus
- 25 gr ongezouten roomboter
- 25 gr bloem
- 400 ml melk
- 1 eetlepel grove mosterd
- 1 theelepel gladde mosterd
- Snufje nootmuskaat
- Zout en peper
Bereidingswijze
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en breng ze aan de kook in een pan met licht gezouten water. Laat ze 10 tot 15 minuten koken.
Maak ondertussen de mosterdsaus. Daarvoor maak je eerst een béchamelsaus. Laat de boter smelten en schuimen in een pannetje. Roer de bloem er met een garde doorheen en blijf roeren tot je de geur van verse biscuitjes ruikt. Voeg dan de melk toe, de twee soorten mosterd, nootmuskaat en zout en peper. Leg een deksel op de pan en houd zolang warm op laag vuur.
Giet de aardappelen af, doe ze terug in de pan en laat ze op hoog vuur kort droogstomen. Schud de pan ondertussen heen en weer. Zet dan het vuur heel laag en voeg de rauwe andijvie handje voor handje toe aan de aardappelen. Roer erdoorheen tot de andijvie is geslonken.
Maak de andijviestamppot lekker romig door wat melk en kaas toe te voegen. Breng op smaak met peper en zout.
Bestuif de stukjes Dorade aan beide kanten met wat bloem (dit voorkomt dat ze vastplakken in de pan). Smelt wat roomboter in een ruime pan en bak de Dorade aan beide kanten mooi bruin en gaar. Maak af met zout en peper.
Schep een bergje andijviestamppot op de borden, giet er wat mosterdsaus overheen en leg er een stukje Dorade bovenop. Heerlijk!