Personen4 · Tijdsduur30 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram Boer’n Trots Peper Trio
  • 3 rode uien
  • 100 gram kristalsuiker
  • Peper en zout
  • 2 dl balsamicoazijn
  • ½ dl olijfolie
  • 2 dl rode wijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 takje tijm
  • 1 kaneelstokje
  • 50 gram kristalsuiker
  • 2 rijpe stoofperen
  • 150 gram slamelange
  • 100 gram walnoten
  • 1 eetlepel peterselie

Dressing

  • 1 el dijonmosterd
  • 2 el rode wijnazijn
  • Peper & zout
  • 1 dl olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden, snijd de uien in ringen en leg ze op een bakplaat. Bestrooi de uienringen met suiker en royaal met peper & zout. Besprenkel met balsamicoazijn en olijfolie en meng alles door elkaar. Rooster de uien ongeveer 30 minuten in de oven en laat ze afkoelen.

Giet de rode wijn in een pan met de kaneel, laurier, tijm, en suiker. Breng dit aan de kook, schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd ze in vieren. Leg de peertjes in de wijn en stoof ze 10-15 minuten. Neem de pan van het vuur en laat de peren in de pan afkoelen.

Snijd de Boer’n Trots Peper Trio in plakjes en meng deze door de sla. Meng voor de dressing alle ingrediënten goed door elkaar in een kommetje. Vermeng de sla met de uien, de peren, de walnoten en de dressing en dien op met wat peterselie.

Printen

Meer recepten

Probeer ook eens een van onze andere heerlijke recepten!

  • Aspergecarpaccio

    Personen4 · Tijdsduur40 minuten
    Lees meer
  • Aardappelschotel

    Personen4 · Tijdsduur20 minuten
    Lees meer
  • Winterse Kaasfondue

    Personen4
    Lees meer
  • Kaaskroketjes

    Personen10 · Tijdsduur60 minuten
    Lees meer
  • Tropical Kaasplank

    Personen4 · Tijdsduur40 minuten
    Lees meer
  • Gevulde appel met geitenkaas en walnoten

    Personen4 · Tijdsduur30 minuten
    Lees meer
  • Luchtige kaaskoekjes

    Personen5 · Tijdsduur50 minuten
    Lees meer
  • Licht gegrilde coquille met vinaigrette en een salade van spruitenblad

    Personen4 · Tijdsduur75 minuten
    Lees meer
  • Kaas-peer stokbroodjes

    Personen8 · Tijdsduur15 minuten
    Lees meer