Personen4 · Tijdsduur75 minuten

Ingrediënten

  • 75-100 gram Beemster van ’t mes Belegen per persoon
  • 75-100 gram Boer’n Trots Peper Trio per persoon
  • 1 Teentje knoflook
  • 300 ml (Speciaal)bier
  • 1 tl CItroensap
  • 1 el Maïzena
  • Zout en peper
  • Nootmuskaat
  • Kirsch

Bereidingswijze

1. Rasp de Beemster van ’t mes Belegen en de Boer’n Trots Peper Trio en laat de geraspte kaas op kamertemperatuur komen.

2. Halveer de knoflook en wrijf de steelpan in. Houd je van een sterkere knoflooksmaak? Pers dan de knoflook uit en kook deze mee in de droge witte wijn.

3. Breng het (speciaal)bier in de pan aan de kook (tot het bier gaat bruisen).

4. Doe de citroensap bij het bier. Citroensap zorgt ervor dat de kas beter gaat smelten.

5. Voeg al roerende de kaas beetje bij beetje toe.

6. Laat het kaasmengsel niet te lang koken en verwarm het ook niet te lang, want dan wordt het rubberachtig.

7. Voeg als je wilt wat kirsch, peper en/of nootmuskaat toe.

8. Proef of de kaasfondue op smaak is en voeg zo nodig nog wat zout toe.

9. Bindt de kaasfondue niet goed? Maak dan een papje van wat kirsch of water met maïzena en voeg dit toe aan de kaasfondue.

Eet smakelijk!

Fonduetip: Bak brood in een pan met wat olie, knoflook en peper voor bij de fondue. 

Printen

Meer recepten

Probeer ook eens een van onze andere heerlijke recepten!

  • Geitenkaas fondue

    Personen4 · Tijdsduur75 minuten
    Lees meer
  • Gevulde rollade met Trio Peper

    Personen4 · Tijdsduur40 minuten
    Lees meer
  • Andijvie-Dorade stamppot

    Personen4 · Tijdsduur45 minuten
    Lees meer
  • Gebraden eendenborst met kaas en witlof

    Personen4 · Tijdsduur30 minuten
    Lees meer
  • Quiche Hawaii

    Personen8-10 · Tijdsduur20 minuten
    Lees meer
  • Veggie Tosti

    Personen1 · Tijdsduur15 minuten
    Lees meer
  • Aspergetaart

    Personen8 · Tijdsduur90 minuten
    Lees meer
  • Pompoenstamppot

    Personen4 · Tijdsduur60 minuten
    Lees meer
  • Tropical Kaasplank

    Personen4 · Tijdsduur40 minuten
    Lees meer