Personen4 · Tijdsduur30 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui (medium)
  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 1/2 el grove mosterd
  • 3/4 liter groentebouillon
  • 1 dl kookroom
  • 150 gram geraspte Boer’n Trots Koe
  • 4 sneetjes grof boeren brood
  • 1 bosje bosui, loof fijngehakt
  • zout en peper

Bereidingswijze

Snipper de ui. Smelt vervolgens boter in een pan en fruit de ui glazig in circa 3 minuten. Voeg de mosterd toe. Roer hier de bloem door en laat dit circa 1 minuut zachtjes pruttelen, met af en toe roeren. Voeg al roerende 1/3 van de bouillon toe en blijf roeren tot het geheel glad gebonden is. Roer er de rest van de bouillon scheut voor scheut door.

Laat de soep nu circa 5 minuten zachtjes koken, roer af en toe. Voeg nu de room en de Boer’n Trots Koe toe en laat de kaas al roerende zachtjes smelten. Breng de soep op smaak met peper en zout en strooi eventueel de fijngehakte loof van de bosuitjes eroverheen.  Serveer met een grove snee boeren brood.

Printen

Meer recepten

Probeer ook eens een van onze andere heerlijke recepten!

  • Winterse Kaasfondue

    Personen4
    Lees meer
  • Pikant gevulde kalfsoester

    Personen4 · Tijdsduur20 minuten60 minuten
    Lees meer
  • Licht gegrilde coquille met vinaigrette en een salade van spruitenblad

    Personen4 · Tijdsduur75 minuten
    Lees meer
  • Veggie Tosti

    Personen1 · Tijdsduur15 minuten
    Lees meer
  • Gebraden eendenborst met kaas en witlof

    Personen4 · Tijdsduur30 minuten
    Lees meer
  • Seizoenssalade met mango

    Personen4 · Tijdsduur20 minuten
    Lees meer
  • Mixed Kaasfondue

    Personen4 · Tijdsduur75 minuten
    Lees meer
  • Gevulde rollade met Trio Peper

    Personen4 · Tijdsduur40 minuten
    Lees meer
  • Aspergetaart

    Personen8 · Tijdsduur90 minuten
    Lees meer