Ingrediënten
- 200 gram Boer’n Trots Peper Trio
- 3 rode uien
- 100 gram kristalsuiker
- Peper en zout
- 2 dl balsamicoazijn
- ½ dl olijfolie
- 2 dl rode wijn
- 2 laurierblaadjes
- 1 takje tijm
- 1 kaneelstokje
- 50 gram kristalsuiker
- 2 rijpe stoofperen
- 150 gram slamelange
- 100 gram walnoten
- 1 eetlepel peterselie
Dressing
- 1 el dijonmosterd
- 2 el rode wijnazijn
- Peper & zout
- 1 dl olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden, snijd de uien in ringen en leg ze op een bakplaat. Bestrooi de uienringen met suiker en royaal met peper & zout. Besprenkel met balsamicoazijn en olijfolie en meng alles door elkaar. Rooster de uien ongeveer 30 minuten in de oven en laat ze afkoelen.
Giet de rode wijn in een pan met de kaneel, laurier, tijm, en suiker. Breng dit aan de kook, schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd ze in vieren. Leg de peertjes in de wijn en stoof ze 10-15 minuten. Neem de pan van het vuur en laat de peren in de pan afkoelen.
Snijd de Boer’n Trots Peper Trio in plakjes en meng deze door de sla. Meng voor de dressing alle ingrediënten goed door elkaar in een kommetje. Vermeng de sla met de uien, de peren, de walnoten en de dressing en dien op met wat peterselie.