Aspergetaart

Personen 8 Bereidingstijd 90 minuten

Ingrediënten

  • 125 g koude boter
  • 250 g bloem
  • 2 eieren
  • 1 tl zout
  •  200 ml crème fraîche
  • 4 eieren
  •  150 gram Boer’n Trots Klaver Pikant in kleine blokjes
  • 200 gram spekblokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 400 gram Groene asperges
  • 1 tl olijfolie
  •  Zout en Peper

Bereidingswijze

Zeef de bloem. Meng het gezeefde bloem, de eieren, de boter en het zout tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plastic folie en laat het ca. 30 minuten rusten.
Vet de vorm in en bestuif met bloem. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot zo’n Ø 30 cm. Veeg de overtollige bloem eraf. Bekleed de vorm met het deeg. Druk aan en snijd overtollig deeg bij de randen eraf. Prik met een vork gaatjes in de bodem, zodat het deeg niet of nauwelijks rijst.
 
Verwarm de oven voor op 200 °C. en bak de blokjes spek uit in een hete koekenpan (geen boter toevoegen!). Bak in een andere pan de ui glazig met de knoflook. Voeg daarna de spek en ui bij elkaar. Haal de harde uiteinden van de asperges af (groene asperges hoef je niet te schillen) en snijd ze in stukjes van 3 cm. Kook de asperges 6 minuten. Meng in een kom de 4 eieren en de crème fraîche. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.
 
Verdeel de spekjes, ui, knoflook, de kaas en de asperges over de bodem en schenk de vulling in de quichevorm. Zet eerst de quichevorm in de oven en schenk dan de vulling erin. Zo voorkom je dat de vulling uit de vorm loopt bij het verplaatsen van de quiche naar de oven. Bak de quiche ca. 40 min. in het midden van de oven.
 
Printen
Recepten Probeer ook eens een van onze andere heerlijke recepten! Terug naar het overzicht