Boer'n Trots

Ambacht …. Oet Twente


Boer’n Trots staat voor een prachtige selectie kazen gewassen met karamel of honing. Stuk voor stuk op ambachtelijke wijze gemaakt op Landgoed Kaamps. Op deze pagina vindt u meer informatie over de herkomst, bereiding, het assortiment en heerlijke recepten van Boer’n Trots.

Oorsprong & regio

Midden in Twente ligt Landgoed Kaamps in het kleine dorpje Deurningen. Hier is het waar de kazen van Boer’n Trots gemaakt worden. Herbert, de boer, streeft naar een zo duurzaam mogelijk landgoed. De zorg voor zijn koeien is hierbij erg belangrijk. Om de beste melk te verkrijgen, hebben koeien goede voeding nodig. In de weiden zaait Herbert extra klaver. Hierdoor zijn minder meststoffen nodig, wat beter is voor de koeien en het milieu. Ook komen er zachtere vetten in de melk en ontstaat een nog smeuïgere kaas. De koeien kunnen zelf bepalen of ze naar buiten gaan en wanneer ze gemolken worden. Is het te koud of te warm buiten? Dan ontbreekt het de koeien in de stal nergens aan door de speciale koe matrassen en massageborstels. Ben je goed voor de koe, dan is zij goed voor jou, aldus Herbert. Dit proef je, in de melk en in de kazen. Echte Boer’n Trots! Ambacht... Oet Twente.

Het maken & rijpen

Sinds 1985 wordt op het bijna 100 jaar oude landgoed kaas gemaakt. Herbert gebruikt de melk van zijn eigen koeien waardoor deze melk supervers verwerkt wordt tot kaas. Nadat de kazen gemaakt zijn, worden deze meerdere malen gewassen met karamel of honing. Hierdoor ontstaat de mooie kleur van de kaaskorst en de karakteristieke, iets zoete smaak. Dit maakt de kazen van Herbert uniek.

                            BOER’N TROTS SPECIALS!

                                              Maak kennis met onze Boer’n Trots Specials!

Boer’n Trots Maple Syrup Whiskey

Een unieke specialiteit van landgoed Kaamps! Tijdens de bereiding is de wrongel van de kaas gewassen met Maple Syrup Whiskey; een whiskey met Esdoornsiroop erin. De wassing met deze whiskey geeft de kaas een ietwat houtachtig karakter met een zoete ondertoon. Met dit bijzondere borrelkaasje maakt u uwkaasplank compleet.

Boer’n Trots X.O. 


‘De ontdekking van Boer’n Trots’ heet hij ook wel bij ons. Bij toeval ontdekten we dat een Boer’n Trots kaas ook heerlijk is wanneer hij langer ligt te rijpen. Deze brokkelkaas rijpt minimaal 80 weken en krijgt hierdoor prachtige eiwitkristallen. De smaak is bijzonder vol en smedig.

Assortiment Prachtige selectie Honing kazen
Boer'n Trots Honing Koe Knoflook Truffel

Een prachtige kruidenspecialiteit bereid uit koemelk. Tijdens de bereiding worden honing, knoflook, truffel, zwarte olijven, tomaat en oregano toegevoegd. De kruiden geven deze smedige kaas een Italiaans tintje. Na bereiding wordt de korst van de kaas gewassen met een melange van echte honing, samen met de toevoeging van honing in het zuivel geeft het de kaas een heerlijke zoete ondertoon. 

Boer'n Trots Honing Koe

Deze prachtige robuuste kaas heeft een mooi smedig zuivel en is met rond de 20 weken rijping, pikant en vol van smaak. Doordat de kaas is gewassen met honing heeft deze een zoete ondertoon. De smaak van Boer’n Trots Honing.

Boer'n Trots Honing Geit

Deze geitenkaas is zo romig dat hij op de tong smelt. De kaas heeft rond 20 weken rijping zijn volle en zachte smaak bereikt. Doordat de kaas is gewassen met honing én er tijdens de bereiding honing wordt toegevoegd aan de wrongel, is de smaak licht zoet.

Boer'n Trots Honing Geit Truffel

Heerlijke geitenkaas met Italiaanse zwarte truffel en honing, een echte delicatesse! De kaas is minstens 18 weken gerijpt en heeft een volle, romige en licht zoete smaak.

Boer'n Trots Honing Schaap

Deze heerlijke kaas is bereid uit 100% schapenmelk. Door de toevoeging van Honing tijdens de bereiding van deze kaas is hij heerlijk licht zoet van smaak. Na bereiding wordt ook de korst van de kaas gewassen met Honing. De bijzondere bereiding zorgt er samen met de prachtige uitstraling voor dat deze mild romige schapenkaas uniek is in zijn soort. 

Prachtige selectie gekarameliseerde kazen
Boer'n Trots Koe

Een unieke, pikante kaas met karamelgewassen korst en bijzondere gravure. In het weiland van landgoed Kaamps zaait boer Herbert extra klaveren, waar de koeien heerlijk van kunnen grazen. Het winnen van klavervoeding is goed voor het milieu, omdat er hierdoor minder kunstmatige meststoffen nodig zijn op het land.

Boer'n Trots Zoet

Het speciale zuursel, de met karamel gewassen korst en langdurige rijping geven deze kaas een pikante en iets zoete smaak.

Boer'n Trots Bospaddenstoel

Dit is de nieuwste aanwinst van Landgoed Kaamps. De toevoeging van grove stukjes champignons, eekhoorntjesbrood, ringboleet, kastanje en bieslook geeft deze kaas een unieke smaak.

Boer'n Trots Pompoenpit

De pompoenpit zit boordevol met gezonde mineralen. De smaak is een beetje nootachtig. En dat proef je terug in deze kruidenspecialiteit van Landgoed Kaamps.

Boer'n Trots geitenkaas Honing Tijm

Tijdens de bereiding worden honing en tijm toegevoegd. Dit geeft de geitenkaas een heerlijk kruidige, iets zoete smaak. De topping van tijm en korenbloemen geven de kaas een bijzondere uitstraling.

Boer'n Trots geitenkaas Fenegriek

Een heerlijke specialiteit met een nootachtige smaak en een zoete ondertoon. Deze geitenkaas is, na bereiding, gewassen met karamel wat de kaas een iets zoete smaak geeft.

Boer'n Trots Sambal

De pittige smaak is wat deze kruidenspecialiteit zo bijzonder maakt. De met karamel gewassen korst geeft de kaas een zoet tintje wat in combinatie met de sambal voor een bijzondere smaaksensatie zorgt.

Boer'n Trots Groene Pesto

Een bijzondere kruidenspecialiteit van boer Herbert. De Groene Pesto met een vleugje knoflook en basilicum zorgt voor een pikante smaak met een zoet tintje door de karamelbehandeling.

Boer'n Trots Peper Trio

De drie kleuren peper sieren het zuivel van de kaas. De kaas is lekker pittig van smaak met een zoet tintje door de karamelbehandeling en het speciale zuursel.

Verkooppunten

Boer'n Trots is verkrijgbaar op vele plekken in Nederland. Zowel op de markt als bij kaasspeciaalzaken.

Wilt u ook eens kennis maken met de Boer'n Trots kazen? Kijk dan waar u de kaas bij u in de buurt kan kopen.

Bekijk de verkooppunten

Recepten Koken met de lekkerste kazen van Boer’n Trots
Andijvie-Dorade stamppot

Personen 4 Bereidingstijd 45 minuten

Andijvie-Dorade stamppot Personen 4 Bereidingstijd 45 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 100 gr Boer'n Trots Honing Koe
  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 500 gr andijvie
  • Scheutje melk
  • 4 stukken Dorade
  • Handje bloem
  • Roomboter
  • Zout en peper

Mosterdsaus
  • 25 gr ongezouten roomboter
  • 25 gr bloem
  • 400 ml melk
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 theelepel gladde mosterd
  • Snufje nootmuskaat
  • Zout en peper


Printen
Kaas-Truffel stamppot

Personen 4 Bereidingstijd 40 minuten

Kaas-Truffel stamppot Personen 4 Bereidingstijd 40 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gr Boer'n Trots Honing Geit Truffel in kleine blokjes
  • 700 gr kruimige aardappelen
  • 1 savooiekool
  • 1 blaadje laurier
  • 125 gr gerookte spekblokjes
  • 100 gr geschaafde amandelen
  • 2 tl grove mosterd
  • 100 ml balsamicoazijn
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 klontje boter
  • 1/2 rode ui fijn gesnipperd


Printen
Geitenkaas fondue

Personen 4 Bereidingstijd 75 minuten

Geitenkaas fondue Personen 4 Bereidingstijd 75 minuten

Ingrediënten

  • 150-200 gram Boer'n Trots Honing Geitenkaas
  • 1 Teentje knoflook
  • Bosuiringetjes
  • 300 ml droge witte wijn
  • 1 tl CItroensap
  • 1 el Maïzena
  • Zout en peper
  • Nootmuskaat
  • Kirsch


Printen
Luchtige kaaskoekjes

Personen 5 Bereidingstijd 50 minuten

Luchtige kaaskoekjes Personen 5 Bereidingstijd 50 minuten

Ingrediënten en materialen voor 10 stuks

  • 50 gr Boer'n Trots Klaver Pikant
  • 50 gr boter
  • 25 ml melk
  • 25 ml water
  • 50 gr bloem
  • snufje zout
  • 2 eieren
  • 1 tl tijm
  • 1 spuitzak


Printen
Kaaskroketjes

Personen 10 Bereidingstijd 60 minuten

Kaaskroketjes Personen 10 Bereidingstijd 60 minuten

Ingrediënten voor 20 stuks

  • 200 gr Boer'n Trots Honing Geit
  • 3 blaadjes gelatine
  • 100 gr ongezouten boter
  • 210 gr tarwebloem
  • 500 ml halfvolle melk
  • 100 gr ongerookte spekblokjes
  • 2 middelgrote eieren gesplitst (2 eiwitten en 2 dooiers)
  • 100 ml verse slagroom
  • 100 gr paneermeel (pak 150 gr)
  • 2 middelgrote eieren (hele)


Printen
Veggie Tosti

Personen 1 Bereidingstijd 15 minuten

Veggie Tosti Personen 1 Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten

  • 1 panini
  • 50 gr. Boer’n Trots Honing geitenkaas
  • 2 el honing
  • Handje pompoenpitjes
  • Halve appel
  • Verse tijm

Ingrediënten

  • 1 panini
  • 50 gr. Boer’n Trots Honing geitenkaas
  • 2 el honing
  • Handje pompoenpitjes
  • Halve appel
  • Verse tijm


Printen
Spice it up Tosti

Personen 1 Bereidingstijd 15 minuten

Spice it up Tosti Personen 1 Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten

  • 2 stukken Turks brood
  • 50 gr. Boer’n Trots Sambal kaas
  • Kwart rode ui
  • Kwart aubergine
  • Halve gegrilde paprika (uit pot of zelf grillen)
  • 1 tomaat
  • Klontje boter
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout

Ingrediënten

  • 2 stukken Turks brood
  • 50 gr. Boer’n Trots Sambal kaas
  • Kwart rode ui
  • Kwart aubergine
  • Halve gegrilde paprika (uit pot of zelf grillen)
  • 1 tomaat
  • Klontje boter
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout


Printen
Kleine Kaassandwiches

Personen 8 Bereidingstijd 15 minuten

Kleine Kaassandwiches Personen 8 Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram Boer’n Trots Peper Trio (4 dikke plakken)
  • 100 gram Boer’n Trots geitenkaas Fenegriek (4 dikke plakken)
  • 8 sneetjes wit casinobrood
  • 2 plakken rauwe ham
  • 50 gram zongedroogde tomaatjes in stukjes
  • ½ krop Botersla
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels mayonaise

Benodigdheden

16 Satéprikkers

Ingrediënten

  • 100 gram Boer’n Trots Peper Trio (4 dikke plakken)
  • 100 gram Boer’n Trots geitenkaas Fenegriek (4 dikke plakken)
  • 8 sneetjes wit casinobrood
  • 2 plakken rauwe ham
  • 50 gram zongedroogde tomaatjes in stukjes
  • ½ krop Botersla
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels mayonaise

Benodigdheden

16 Satéprikkers


Printen
Kaas-peer stokbroodjes

Personen 8 Bereidingstijd 15 minuten

Kaas-peer stokbroodjes Personen 8 Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten

  • 24 plakjes kaas Boer’n Trots Pompoenpit
  • 1 stokbrood
  • 4 peren
  • 3 eetlepel honing

Benodigdheden

Contactgrill 

Ingrediënten

  • 24 plakjes kaas Boer’n Trots Pompoenpit
  • 1 stokbrood
  • 4 peren
  • 3 eetlepel honing

Benodigdheden

Contactgrill 


Printen
Kaassoep

Personen 4 Bereidingstijd 30 minuten

Kaassoep Personen 4 Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui (medium)
  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 1/2 el grove mosterd
  • 3/4 liter groentebouillon
  • 1 dl kookroom
  • 150 gram geraspte Boer’n Trots Klaver Pikant
  • 4 sneetjes grof boeren brood
  • 1 bosje bosui, loof fijngehakt
  • zout en peper

Ingrediënten

  • 1 ui (medium)
  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 1/2 el grove mosterd
  • 3/4 liter groentebouillon
  • 1 dl kookroom
  • 150 gram geraspte Boer’n Trots Klaver Pikant
  • 4 sneetjes grof boeren brood
  • 1 bosje bosui, loof fijngehakt
  • zout en peper


Printen
Spinaziepannenkoek

Personen 4 Bereidingstijd 30 minuten

Spinaziepannenkoek Personen 4 Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 pak pannenkoekenmix
  • 200 gram rauwe ham, in plakjes
  • 200 gram Boer’n Trots Klaver Pikant, in plakjes
  • ½ bosje bosuitjes
  • 1 zak panklare spinazie

Ingrediënten

  • 1 pak pannenkoekenmix
  • 200 gram rauwe ham, in plakjes
  • 200 gram Boer’n Trots Klaver Pikant, in plakjes
  • ½ bosje bosuitjes
  • 1 zak panklare spinazie


Printen
Boer'n Trots Dadel Balsamico Salade

Personen 4 Bereidingstijd 30 minuten

Boer'n Trots Dadel Balsamico Salade Personen 4 Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram Boer'n Trots Klaver Pikant
  • 125 gram spekjes
  • 2 el amandelen
  • 1 komkommer
  • 1 zakje veldsla
  • 1 zakje rucola
  • 50 gram zongedroogde tomaat, in dunne reepjes
  • 8 dadels, in vieren
  • 2 el Kaasdip Dadel Balsamico
  • 2 el olijfolie
  • citroensap
  • verse tijmblaadjes  

Ingrediënten

  • 150 gram Boer'n Trots Klaver Pikant
  • 125 gram spekjes
  • 2 el amandelen
  • 1 komkommer
  • 1 zakje veldsla
  • 1 zakje rucola
  • 50 gram zongedroogde tomaat, in dunne reepjes
  • 8 dadels, in vieren
  • 2 el Kaasdip Dadel Balsamico
  • 2 el olijfolie
  • citroensap
  • verse tijmblaadjes  


Printen
Aspergecarpaccio

Personen 4 Bereidingstijd 40 minuten

Aspergecarpaccio Personen 4 Bereidingstijd 40 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram Boer’n Trots Klaver Pikant
  • 150 gram chorizo worstjes
  • 250 gram asperges (wit en groen)
  • 1 kleine sinaasappel
  • 1 zakje rucola
  • 2 sneetjes wit brood
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 teen knoflook
  • 1 dl olijfolie

Ingrediënten

  • 150 gram Boer’n Trots Klaver Pikant
  • 150 gram chorizo worstjes
  • 250 gram asperges (wit en groen)
  • 1 kleine sinaasappel
  • 1 zakje rucola
  • 2 sneetjes wit brood
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 teen knoflook
  • 1 dl olijfolie


Printen
Aspergetaart

Personen 8 Bereidingstijd 90 minuten

Aspergetaart Personen 8 Bereidingstijd 90 minuten

Ingrediënten

  • 125 g koude boter
  • 250 g bloem
  • 2 eieren
  • 1 tl zout
  •  200 ml crème fraîche
  • 4 eieren
  •  150 gram Boer’n Trots Klaver Pikant in kleine blokjes
  • 200 gram spekblokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 400 gram Groene asperges
  • 1 tl olijfolie
  •  Zout en Peper

Ingrediënten

  • 125 g koude boter
  • 250 g bloem
  • 2 eieren
  • 1 tl zout
  •  200 ml crème fraîche
  • 4 eieren
  •  150 gram Boer’n Trots Klaver Pikant in kleine blokjes
  • 200 gram spekblokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 400 gram Groene asperges
  • 1 tl olijfolie
  •  Zout en Peper


Printen
Salade met appel en Klaver Pikant

Personen 4 Bereidingstijd 20 minuten minuten

Salade met appel en Klaver Pikant Personen 4 Bereidingstijd 20 minuten minuten

Ingrediënten

  • 150 gram Boer’n Trots Klaver Pikant
  • 300 gram gemengde sla
  • 2 zoet-zure appels
  • 2 el azijn
  • 2 tl mosterd
  • Zout
  • Peper
  • 60 gram pijnboompitten
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 el citroensap
  • 1 tl suiker
  • 2 teentjes knoflook

Ingrediënten

  • 150 gram Boer’n Trots Klaver Pikant
  • 300 gram gemengde sla
  • 2 zoet-zure appels
  • 2 el azijn
  • 2 tl mosterd
  • Zout
  • Peper
  • 60 gram pijnboompitten
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 el citroensap
  • 1 tl suiker
  • 2 teentjes knoflook


Printen
Seizoen salade met mango

Personen 4 Bereidingstijd 20 minuten

Seizoen salade met mango Personen 4 Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram Boer’n Trots Pompoenpit
  • 1 krop eikenblad sla
  • 1 komkommer
  • 1 handje pijnboompitjes
  • 1 tomaat
  • 1 avocado
  • 1 mango
  • 3 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el abrikozenjam
  • Peper en zout

Ingrediënten

  • 150 gram Boer’n Trots Pompoenpit
  • 1 krop eikenblad sla
  • 1 komkommer
  • 1 handje pijnboompitjes
  • 1 tomaat
  • 1 avocado
  • 1 mango
  • 3 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el abrikozenjam
  • Peper en zout


Printen
Herfstpasta met Klaver Pikant

Personen 4 Bereidingstijd 20 minuten minuten

Herfstpasta met Klaver Pikant Personen 4 Bereidingstijd 20 minuten minuten

Ingrediënten

  • 200 gram Boer’n Trots Klaver Pikant
  • 400 gram Farfalle pasta
  • 150 gram paddenstoelen
  • 150 gram oesterzwammen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 8 zongedroogde tomaten op olie
  • 300 gram verse spinazie
  • 6 el olijfolie
  • Peper en zout

Ingrediënten

  • 200 gram Boer’n Trots Klaver Pikant
  • 400 gram Farfalle pasta
  • 150 gram paddenstoelen
  • 150 gram oesterzwammen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 8 zongedroogde tomaten op olie
  • 300 gram verse spinazie
  • 6 el olijfolie
  • Peper en zout


Printen
Gevulde appel met geitenkaas en walnoten

Personen 4 Bereidingstijd 30 minuten minuten

Gevulde appel met geitenkaas en walnoten Personen 4 Bereidingstijd 30 minuten minuten

Ingrediënten

  • 150 gram Boer’n Trots Geitenkaas Fenegriek
  • 2 (rode) appels
  • 50 gram walnoten, grof gehakt
  • 4 eetlepels honing
  • 2 eetlepels boter
  • Snufje zout en peper

Ingrediënten

  • 150 gram Boer’n Trots Geitenkaas Fenegriek
  • 2 (rode) appels
  • 50 gram walnoten, grof gehakt
  • 4 eetlepels honing
  • 2 eetlepels boter
  • Snufje zout en peper


Printen
Pompoenstamppot

Personen 4 Bereidingstijd 60 minuten

Pompoenstamppot Personen 4 Bereidingstijd 60 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram Boer'n Trots Bospaddenstoel
  • 1 pompoen
  • 2 frisse appels
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui
  • 2 tl peterselie
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1 kg aardappelen, iets kruimig
  • 100 ml magere melk
  • 1/2 tl gemalen kaneel

Ingrediënten

  • 150 gram Boer'n Trots Bospaddenstoel
  • 1 pompoen
  • 2 frisse appels
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui
  • 2 tl peterselie
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1 kg aardappelen, iets kruimig
  • 100 ml magere melk
  • 1/2 tl gemalen kaneel


Printen
Aardappelschotel

Personen 4 Bereidingstijd 20 minuten

Aardappelschotel Personen 4 Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram Boer’n Trots Geitenkaas Fenegriek
  • 1 courgette
  • 1 rode puntpaprika
  • 500 gram aardappelschijfjes
  • 250 ml verse slagroom
  • 2 eieren
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • Verse tijm
  • Peper en zout

Benodigdheden

1 ronde ovenschaal, ingevet

Ingrediënten

  • 200 gram Boer’n Trots Geitenkaas Fenegriek
  • 1 courgette
  • 1 rode puntpaprika
  • 500 gram aardappelschijfjes
  • 250 ml verse slagroom
  • 2 eieren
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • Verse tijm
  • Peper en zout

Benodigdheden

1 ronde ovenschaal, ingevet


Printen
Pikant gevulde kalfsoester

Personen 4 Bereidingstijd 60 minuten

Pikant gevulde kalfsoester Personen 4 Bereidingstijd 60 minuten

Ingrediënten

  • 120 gram Boer’n Trots Klaver Pikant, in 4 dikke plakken
  • 4 dikke kalfsoesters
  • 4 plakken achterham
  • zout en peper
  • 2 eieren
  • 2 el bloem
  • 8 el paneermeel
  • 100 gram roomboter
  • peterselie ter garnering

Ingrediënten

  • 120 gram Boer’n Trots Klaver Pikant, in 4 dikke plakken
  • 4 dikke kalfsoesters
  • 4 plakken achterham
  • zout en peper
  • 2 eieren
  • 2 el bloem
  • 8 el paneermeel
  • 100 gram roomboter
  • peterselie ter garnering


Printen
Gevulde rollade met Trio Peper

Personen 4 Bereidingstijd 40 minuten minuten

Gevulde rollade met Trio Peper Personen 4 Bereidingstijd 40 minuten minuten

Ingrediënten

  • 100 gram Boer’n Trots Trio Peper
  • 700 gram plat stuk mals runder rollade vlees
  • 200 gram zongedroogde tomaten op olie
  • 1 klein bosje basilicum, alleen de blaadjes
  • Versgemalen peper en zout
  • Keukengaren
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 el olijfolie
  • 2 el vloeibare boter
  • 1 dl rode wijn

Ingrediënten

  • 100 gram Boer’n Trots Trio Peper
  • 700 gram plat stuk mals runder rollade vlees
  • 200 gram zongedroogde tomaten op olie
  • 1 klein bosje basilicum, alleen de blaadjes
  • Versgemalen peper en zout
  • Keukengaren
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 el olijfolie
  • 2 el vloeibare boter
  • 1 dl rode wijn


Printen
Winterse Kaasfondue

Personen 4 Bereidingstijd 25 minuten

Winterse Kaasfondue Personen 4 Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram Boer’n Trots Klaver
  • 300 gram Beemster Exclusief Belegen
  • 200 gram gemengde paddenstoelen
  • 1 teentje knoflook, 1 el gedroogde oregano
  • 300 ml droge witte wijn
  • 2 el maïzena
  • 125 cc kirsch*
  • Peper en zout.
  • Om te dippen: vers stokbrood, komkommer, rode paprika en voorgekookte tortelloni

Ingrediënten

  • 300 gram Boer’n Trots Klaver
  • 300 gram Beemster Exclusief Belegen
  • 200 gram gemengde paddenstoelen
  • 1 teentje knoflook, 1 el gedroogde oregano
  • 300 ml droge witte wijn
  • 2 el maïzena
  • 125 cc kirsch*
  • Peper en zout.
  • Om te dippen: vers stokbrood, komkommer, rode paprika en voorgekookte tortelloni


Printen
Winterse salade

Personen 4 Bereidingstijd 30 minuten

Winterse salade Personen 4 Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram Boer’n Trots Peper Trio
  • 3 rode uien
  • 100 gram kristalsuiker
  • Peper en zout
  • 2 dl balsamicoazijn
  • ½ dl olijfolie
  • 2 dl rode wijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 takje tijm
  • 1 kaneelstokje
  • 50 gram kristalsuiker
  • 2 rijpe stoofperen
  • 150 gram slamelange
  • 100 gram walnoten
  • 1 eetlepel peterselie
Dressing
  • 1 el dijonmosterd
  • 2 el rode wijnazijn
  • Peper & zout
  • 1 dl olijfolie

Ingrediënten

  • 200 gram Boer’n Trots Peper Trio
  • 3 rode uien
  • 100 gram kristalsuiker
  • Peper en zout
  • 2 dl balsamicoazijn
  • ½ dl olijfolie
  • 2 dl rode wijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 takje tijm
  • 1 kaneelstokje
  • 50 gram kristalsuiker
  • 2 rijpe stoofperen
  • 150 gram slamelange
  • 100 gram walnoten
  • 1 eetlepel peterselie
Dressing
  • 1 el dijonmosterd
  • 2 el rode wijnazijn
  • Peper & zout
  • 1 dl olijfolie


Printen
Mixed Kaasfondue

Personen 4 Bereidingstijd 75 minuten

Mixed Kaasfondue Personen 4 Bereidingstijd 75 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 75-100 gram Beemster van 't mes Belegen per persoon
  • 75-100 gram Boer'n Trots Peper Trio per persoon
  • 1 Teentje knoflook
  • 300 ml (Speciaal)bier
  • 1 tl CItroensap
  • 1 el Maïzena
  • Zout en peper
  • Nootmuskaat
  • Kirsch


Printen