Boer’n Trots
Ambacht… Oet Twente

Oorsprong en regio

Midden in Twente ligt Landgoed Kaamps in het kleine dorpje Deurningen. Hier is het waar de kazen van Boer’n Trots gemaakt worden. Herbert, de boer, streeft naar een zo duurzaam mogelijk landgoed. De zorg voor zijn koeien is hierbij erg belangrijk. Om de beste melk te verkrijgen, hebben koeien goede voeding nodig. In de weiden zaait Herbert extra klaver. Hierdoor zijn minder meststoffen nodig, wat beter is voor de koeien en het milieu.

Ook komen er zachtere vetten in de melk en ontstaat een nog smeuïgere kaas. De koeien kunnen zelf bepalen of ze naar buiten gaan en wanneer ze gemolken worden. Is het te koud of te warm buiten? Dan ontbreekt het de koeien in de stal nergens aan door de speciale koe matrassen en massageborstels. Ben je goed voor de koe, dan is zij goed voor jou, aldus Herbert. Dit proef je, in de melk en in de kazen. Echte Boer’n Trots! Ambacht… Oet Twente.

Het maken & rijpen

Sinds 1985 wordt op het bijna 100 jaar oude landgoed kaas gemaakt. Herbert gebruikt de melk van zijn eigen koeien waardoor deze melk supervers verwerkt wordt tot kaas. Nadat de kazen gemaakt zijn, worden deze meerdere malen gewassen met karamel of honing. Hierdoor ontstaat de mooie kleur van de kaaskorst en de karakteristieke, iets zoete smaak. Dit maakt de kazen van Herbert uniek.

Assortiment

Boer’n Trots staat voor een prachtige selectie kazen gewassen met karamel, honing of de specials. Stuk voor stuk op ambachtelijke wijze gemaakt op Landgoed Kaamps.

Assortiment

Verkooppunten

Boer’n Trots is verkrijgbaar op vele plekken in Nederland. Zowel op de markt als bij kaasspeciaalzaken.

Wilt u ook eens kennis maken met de Boer’n Trots kazen? Kijk dan waar u de kaas bij u in de buurt kan kopen.

Recepten

Koken met de lekkerste kazen van Boer’n Trots

  • Pompoen-paddenstoel Hertenstoof

    Personen4 · Tijdsduur40 minuten
    Lees meer
  • Quiche Hawaii

    Personen8-10 · Tijdsduur20 minuten
    Lees meer
  • Geitenkaas fondue

    Personen4 · Tijdsduur75 minuten
    Lees meer
  • Licht gegrilde coquille met vinaigrette en een salade van spruitenblad

    Personen4 · Tijdsduur75 minuten
    Lees meer
  • Procureur met Boer’n Trots Honing Geitenkaas

    Personen4 · Tijdsduur30 + gaar-tijd minuten
    Lees meer
  • Ciabatta tosti met Boer’n Trots Karamel

    Personen2 · Tijdsduur20 minuten
    Lees meer
  • Andijvie-Dorade stamppot

    Personen4 · Tijdsduur45 minuten
    Lees meer