Boer’n Trots

Ambacht …. Oet Twente


Boer’n Trots staat voor een prachtige selectie kazen gewassen met karamel of honing. Stuk voor stuk op ambachtelijke wijze gemaakt op Landgoed Kaamps. Op deze pagina vindt u meer informatie over de herkomst, bereiding, het assortiment en heerlijke recepten van Boer’n Trots.

Oorsprong & regio

Midden in Twente ligt Landgoed Kaamps in het kleine dorpje Deurningen. Hier is het waar de kazen van Boer’n Trots gemaakt worden. Herbert, de boer, streeft naar een zo duurzaam mogelijk landgoed. De zorg voor zijn koeien is hierbij erg belangrijk. Om de beste melk te verkrijgen, hebben koeien goede voeding nodig. In de weiden zaait Herbert extra klaver. Hierdoor zijn minder meststoffen nodig, wat beter is voor de koeien en het milieu. Ook komen er zachtere vetten in de melk en ontstaat een nog smeuïgere kaas. De koeien kunnen zelf bepalen of ze naar buiten gaan en wanneer ze gemolken worden. Is het te koud of te warm buiten? Dan ontbreekt het de koeien in de stal nergens aan door de speciale koe matrassen en massageborstels. Ben je goed voor de koe, dan is zij goed voor jou, aldus Herbert. Dit proef je, in de melk en in de kazen. Echte Boer’n Trots! Ambacht... Oet Twente.

Het maken & rijpen

Sinds 1985 wordt op het bijna 100 jaar oude landgoed kaas gemaakt. Herbert gebruikt de melk van zijn eigen koeien waardoor deze melk supervers verwerkt wordt tot kaas. Nadat de kazen gemaakt zijn, worden deze meerdere malen gewassen met karamel of honing. Hierdoor ontstaat de mooie kleur van de kaaskorst en de karakteristieke, iets zoete smaak. Dit maakt de kazen van Herbert uniek.

Boer'n Trots Honing geitenkaas wint awards!

Boer’n Trots Honing geitenkaas, is tijdens de World Cheese Awards en de International Cheese Awards geroemd om de unieke smaak en kwaliteit van de kaas. Boer’n Trots maakt haar naam waar; het is kaas om trots op te zijn!

Boer'n Trots Honing

Kaas gewassen met honing! Het Boer’n Trots Honing assortiment is ontwikkeld door boer Herbert volgens familiereceptuur.

Tijdens de bereiding van de kaas wordt een beetje honing toegevoegd aan de wrongel. Nadat de kaas gemaakt is, wordt deze meerdere malen met de hand gewassen met een melange van échte honing. Daarna wordt de kaas traditioneel gerijpt op houten planken. Door de honing smaken de kazen iets zoet.


Boer’n Trots Honing

Deze prachtige robuuste kaas heeft een mooi smedig zuivel en is met rond de 20 weken rijping, pikant en vol van smaak. Doordat de kaas is gewassen met honing heeft deze een zoete ondertoon. De smaak van Boer’n Trots Honing.


Boer’n Trots Honing geitenkaas

Deze geitenkaas is zo romig dat hij op de tong smelt. De kaas heeft rond 20 weken rijping zijn volle en zachte smaak bereikt. Doordat de kaas is gewassen met honing én er tijdens de bereiding honing wordt toegevoegd aan de wrongel, is de smaak licht zoet.


Boer’n Trots Honing geitenkaas Komijn

Tijdens de bereiding van deze geitenkaas worden honing en komijn toegevoegd aan de wrongel. De kaas is romig en smaakt kruidig en iets zoet. Heerlijk op een kaasplankje of op een boterham!

Honing, een uniek natuurproduct

Al eeuwenlang maken bijen honing. Dit doen zij door nectar uit bloemen te halen en naar hun bijenkorf te brengen. In de bijenkorf wordt de nectar omgezet naar ruwe honing en in de honingraat bewaard. Wanneer de raat vol is, haalt de imker de ruwe honing eruit en wordt deze verwerkt tot de honing die wij gebruiken.
Assortiment Prachtige selectie gekarameliseerde kazen
Boer'n Trots Bospaddenstoel

Dit is de nieuwste aanwinst van Landgoed Kaamps. De toevoeging van grove stukjes champignons, eekhoorntjesbrood, ringboleet, kastanje en bieslook geeft deze kaas een unieke smaak.

Boer’n Trots Klaver Pikant

De trots van boer Herbert. Met deze kaas heeft hij namelijk de Super Gold Award gewonnen op de World Cheese Awards. Een unieke, pikante smaak.

Boer’n Trots Pompoenpit

De pompoenpit zit boordevol met gezonde mineralen. De smaak is een beetje nootachtig. En dat proef je terug in deze kruidenspecialiteit van Landgoed Kaamps.

Boer’n Trots geitenkaas Honing Tijm

Tijdens de bereiding worden honing en tijm toegevoegd. Dit geeft de geitenkaas een heerlijk kruidige, iets zoete smaak. De topping van tijm en korenbloemen geven de kaas een bijzondere uitstraling.

Boer’n Trots geitenkaas Fenegriek

Een heerlijke specialiteit met een nootachtige smaak en een zoete ondertoon. Deze geitenkaas is, na bereiding, gewassen met karamel wat de kaas een iets zoete smaak geeft.

Boer'n Trots Sambal

De pittige smaak is wat deze kruidenspecialiteit zo bijzonder maakt. De met karamel gewassen korst geeft de kaas een zoet tintje wat in combinatie met de sambal voor een bijzondere smaaksensatie zorgt.

Boer’n Trots Groene Pesto

Een bijzondere kruidenspecialiteit van boer Herbert. De Groene Pesto met een vleugje knoflook en basilicum zorgt voor een pikante smaak met een zoet tintje door de karamelbehandeling.

Boer’n Trots Peper Trio

De drie kleuren peper sieren het zuivel van de kaas. De kaas is lekker pittig van smaak met een zoet tintje door de karamelbehandeling en het speciale zuursel.

Boer’n Trots Pikant

Het speciale zuursel, de met karamel gewassen korst en langdurige rijping geven deze kaas een pikante en iets zoete smaak.

Verkooppunten

Boer'n Trots is verkrijgbaar op vele plekken in Nederland. Zowel op de markt als bij kaasspeciaalzaken.

Wilt u ook eens kennis maken met de Boer'n Trots kazen? Kijk dan waar u de kaas bij u in de buurt kan kopen.

Bekijk de verkooppunten

Recepten Koken met de lekkerste kazen van Boer’n Trots
Spinaziepannenkoek

Personen 4 Bereidingstijd 30 minuten

Lees meer
Spinaziepannenkoek Personen 4 Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 pak pannenkoekenmix
  • 200 gram rauwe ham, in plakjes
  • 200 gram Boer’n Trots Klaver Pikant, in plakjes
  • ½ bosje bosuitjes
  • 1 zak panklare spinazie

Bereidingswijze

Maak de pannenkoekenmix volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een wok de olie en laat de spinazie al omscheppend slinken, vocht afgieten en bosuitjes (in ringetjes) toevoegen. Zet de spinazie zacht op het vuur.
 
Start ondertussen met het maken van de pannenkoeken. Iedere pannenkoek begin je met het bakken van 1 of twee plakjes rauwe ham. Giet hierover het beslag en leg daarop 1 of 2 plakjes kaas en daarover weer een klein beetje beslag. Let op dat je niet te veel beslag gebruikt, dan wordt de pannenkoek erg dik. Bak de pannenkoek aan twee kanten bruin. Bak zo 8 pannenkoeken. Zet een pannetje met een laagje water op het vuur, zet hier een bord op, zo houdt je de pannenkoeken die al klaar zijn warm. Verdeel vervolgens de spinaziemix over de pannenkoeken en rol de pannenkoeken op. Eet smakelijk! Tip: heb je nog wat pannenkoekenmix over? Bak een aantal pannenkoeken en serveer deze als toetje met wat vanille ijs en kersen.  


Printen
Kaassoep

Personen 4 Bereidingstijd 30 minuten

Lees meer
Kaassoep Personen 4 Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui (medium)
  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 1/2 el grove mosterd
  • 3/4 liter groentebouillon
  • 1 dl kookroom
  • 150 gram geraspte Boer’n Trots Klaver Pikant
  • 4 sneetjes grof boeren brood
  • 1 bosje bosui, loof fijngehakt
  • zout en peper

Bereidingswijze

Snipper de ui. Smelt vervolgens boter in een pan en fruit de ui glazig in circa 3 minuten. Voeg de mosterd toe. Roer hier de bloem door en laat dit circa 1 minuut zachtjes pruttelen, met af en toe roeren. Voeg al roerende 1/3 van de bouillon toe en blijf roeren tot het geheel glad gebonden is. Roer er de rest van de bouillon scheut voor scheut door. 

Laat de soep nu circa 5 minuten zachtjes koken, roer af en toe. Voeg nu de room en de Boer’n Trots Klaver Pikant toe en laat de kaas al roerende zachtjes smelten. Breng de soep op smaak met peper en zout en strooi eventueel de fijngehakte loof van de bosuitjes eroverheen.  Serveer met een grove snee boeren brood. 


Printen
Salade met appel en Klaver Pikant

Personen 4 Bereidingstijd 20 minuten minuten

Lees meer
Salade met appel en Klaver Pikant Personen 4 Bereidingstijd 20 minuten minuten

Ingrediënten

  • 150 gram Boer’n Trots Klaver Pikant
  • 300 gram gemengde sla
  • 2 zoet-zure appels
  • 2 el azijn
  • 2 tl mosterd
  • Zout
  • Peper
  • 60 gram pijnboompitten
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 el citroensap
  • 1 tl suiker
  • 2 teentjes knoflook

Bereidingswijze

Pers de knoflook. Klop een sausje van azijn, mosterd, olie, knoflook en suiker. Voeg naar smaak zout en peper toe. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Snijd de kaas in kleine blokjes. Was de sla en droog het. Schil de appels en snijd deze in kleine blokjes en besprenkel met citroensap. Schep het sausje door de sla en meng de stukjes kaas en appel er door. Bestrooi met de geroosterde pijnboompitten.

 
 


Printen
Gevulde rollade met Trio Peper

Personen 4 Bereidingstijd 40 minuten minuten

Lees meer
Gevulde rollade met Trio Peper Personen 4 Bereidingstijd 40 minuten minuten

Ingrediënten

  • 100 gram Boer’n Trots Trio Peper
  • 700 gram plat stuk mals runder rollade vlees
  • 200 gram zongedroogde tomaten op olie
  • 1 klein bosje basilicum, alleen de blaadjes
  • Versgemalen peper en zout
  • Keukengaren
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 el olijfolie
  • 2 el vloeibare boter
  • 1 dl rode wijn

Bereidingswijze

Rasp de kaas. Snijd de gedroogde tomaten klein en meng ze met de geraspte kaas en basilicum. Spreid het vlees uit en bestrooi met vergemalen peper. Verdeel de tomaten/kaasvulling erover en rol het vlees strak op. Knoop een eind van het keukengaren strak om het uiteinde van het opgerolde vlees. Haal het garen onder de rollade door, haal het bovenop door de lus en trek aan. Schuif zo elke keer ongeveer 3 cm op, tot het vlees helemaal opgebonden is. Draai het vlees om en breng het garen onderlangs weer terug naar het begin en knoop het stevig vast. Zorg er echter wel voor dat het touw niet al te strak wordt vastgebonden omdat de vulling er dan weer wordt uitgedrukt tijdens het bakken. Meng de geperste knoflook met zout en peper en de olijfolie en bestrijk hiermee de rollade. Verwarm de boter in een braadpan en braad de rollade rondom aan. Giet er de rode wijn bij en laat nog 25 minuten stoven zonder deksel op de pan en keer het vlees om de paar minuten om. Het vlees moet roze en mals zijn van binnen. Lekker met aardappels uit de oven of een pasta met verse pesto.

 


Printen
Gevulde appel met geitenkaas en walnoten

Personen 4 Bereidingstijd 30 minuten minuten

Lees meer
Gevulde appel met geitenkaas en walnoten Personen 4 Bereidingstijd 30 minuten minuten

Ingrediënten

  • 150 gram Boer’n Trots Geitenkaas Fenegriek
  • 2 (rode) appels
  • 50 gram walnoten, grof gehakt
  • 4 eetlepels honing
  • 2 eetlepels boter
  • Snufje zout en peper

Bereidingswijze

Verwarm de over voor op circa 220 graden Celsius. Vet de ovenschaal in en rasp de geitenkaas. Boor het klokhuis uit de appels en snijd deze doormidden. Leg de appelhelften op de bolle kant in de ovenschaal. Lepel de geitenkaas in de appelhelften. Meng de boter en honing en besprenkel de geitenkaas. Bestrooi met walnoten. Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat de appels in circa 15 minuten in de oven gaar worden. Tip: Zet de appels daarna nog even onder de grill, zodat de geitenkaas bruin kleurt.



Printen
Aspergecarpaccio

Personen 4 Bereidingstijd 40 minuten

Lees meer
Aspergecarpaccio Personen 4 Bereidingstijd 40 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram Boer’n Trots Klaver Pikant
  • 150 gram chorizo worstjes
  • 250 gram asperges (wit en groen)
  • 1 kleine sinaasappel
  • 1 zakje rucola
  • 2 sneetjes wit brood
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 teen knoflook
  • 1 dl olijfolie

Bereidingswijze

Snijd het wit brood in lange repen en maak in een vijzel een kruidenolie van verse rozemarijn, knoflook en olijfolie. Doop vervolgens het brood in de kruidenolie. Droog het brood in een oven van 160 graden in ongeveer 12 minuten. Schil de asperges en snijd deze met een dunschiller in flinterdunne plakjes, marineer ze met peper, zout en een beetje olijfolie. Boen de sinaasappel schoon en droog deze. Gebruik een zesteur of dunschiller om van de schil dunne sliertjes te trekken. Snijd de chorizo in dunne plakjes en meng deze samen met de Boer´n Trots Klaver Pikant en de sinaasappelsliertjes door de salade. Neem een groot bord, leg daar de rucola op, daarop de toast en aspergecarpaccio. Strooi er wat sinaasappelsliertjes over ter garnering en als laatste een scheutje olijfolie.



Printen
Hollandse kaasfondue

Personen 4 Bereidingstijd 20 minuten

Lees meer
Hollandse kaasfondue Personen 4 Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram Boer’n Trots Klaver
  • 300 gram Boer’n Trots Pikant
  • 200 gram gemengde paddenstoelen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el gedroogde oregano
  • 300 ml droge witte wijn
  • 2 el maïzena
  • 125 cc kirsch*
  • Peper en zout
Om te dippen: vers stokbrood, komkommer, rode paprika en voorgekookte tortelloni

Bereidingswijze

Boen de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukken. Verhit de boter in een fonduepan en bak de paddenstoelen samen met de knoflook en oregano op hoog vuur voor ca. 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Schep de paddenstoelen op een bord.
        
Verhit in de fonduepan de witte wijn tot deze tegen de kook aan is. Draai het vuur laag, voeg een beetje geraspte kaas toe en wacht al roerend tot deze gesmolten is. Herhaal deze stappen tot dat alle kaas is toegevoegd. Het kaasmengsel mag niet koken.
 
Roer de maïzena met de kirsch (*ook te vervangen door warm water) tot een papje en schenk dit al roerend bij de gesmolten kaas. Doe de paddenstoelen in de kaasfondue en breng het geheel op smaak met peper en zout. Houdt de kaasfondue ca. 5 minuten tegen de kook aan. Zet de pan nu op de houder en steek de spiritusbrander aan.
 
Serveer de kaasfondue op tafel met daarbij vers stokbrood, komkommer, rode paprika en voorgekookte ravioli.
 
Tip: Rooster grof gehakte walnoten of hazelnoten kort in een droge koekenpan voor een lichte notensmaak van de kaasfondue.



Printen
Seizoen salade met mango

Personen 4 Bereidingstijd 20 minuten

Lees meer
Seizoen salade met mango Personen 4 Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram Boer’n Trots Pompoenpit
  • 1 krop eikenblad sla
  • 1 komkommer
  • 1 handje pijnboompitjes
  • 1 tomaat
  • 1 avocado
  • 1 mango
  • 3 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el abrikozenjam
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Was de sla en scheur het in stukken van de door u gewenste grootte. Snijd de komkommer, de tomaat, de mango en de avocado in stukjes en de Boer’n Trots in reepjes. Rooster de pijnboompitten op middelhoog vuur lichtbruin. Maak van de olijfolie, de balsamicoazijn en de abrikozenjam een dressing en breng op smaak met peper en zout. Meng de sla, tomaat, komkommer, pijnboompitjes, mango, avocado en de kaas en besprenkel met de dressing.



Printen
Aardappelschotel

Personen 4 Bereidingstijd 20 minuten

Lees meer
Aardappelschotel Personen 4 Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram Boer’n Trots Geitenkaas Fenegriek
  • 1 courgette
  • 1 rode puntpaprika
  • 500 gram aardappelschijfjes
  • 250 ml verse slagroom
  • 2 eieren
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • Verse tijm
  • Peper en zout

Benodigdheden

1 ronde ovenschaal, ingevet

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de aardappelschijfjes over de ovenschaal. Snijd de courgette in dunne plakjes, snijd de puntpaprika in ringen, snipper de uien en voeg de groenten toe aan de ovenschaal. Bestrooi met versgemalen peper en zout naar smaak. Klop de eieren los met de slagroom. Snijd de knoflook fijn en voeg deze samen met wat tijm toe aan het eiermengsel. Schenk het mengsel over de aardappels en de groenten. Snijd de Boer’n Trots Geitenkaas Fenegriek in kleine blokjes en verdeel over de ovenschotel. Bak de schotel in ongeveer 40 minuten gaar in de oven. Garneer met wat achtergebleven tijm.



Printen
Kleine Kaassandwiches

Personen 8 Bereidingstijd 15 minuten

Lees meer
Kleine Kaassandwiches Personen 8 Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram Boer’n Trots Peper Trio (4 dikke plakken)
  • 100 gram Boer’n Trots geitenkaas Fenegriek (4 dikke plakken)
  • 8 sneetjes wit casinobrood
  • 2 plakken rauwe ham
  • 50 gram zongedroogde tomaatjes in stukjes
  • ½ krop Botersla
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels mayonaise

Benodigdheden

16 Satéprikkers

Bereidingswijze

Verdeel de botersla over vier sneetjes casinobrood. Beleg twee sneetjes met Boer’n Trots Peper Trio en twee met Boer’n Trots geitenkaas Fenegriek. Leg op de sneetjes Geitenkaas Fenegriek een plak ham. Verdeel de zongedroogde tomaatjes over alle sneetjes. Bestrijk 2 sneetjes met mayonaise en leg deze op de sandwiches Peper Trio. Bestrijk 2 sneetjes met honing en leg deze op de geitenkaas Fenegriek. Snijd van elke sandwich 4 kleine sandwiches en steek er een satéprikker doorheen.



Printen
Kaas-peer stokbroodjes

Personen 8 Bereidingstijd 15 minuten

Lees meer
Kaas-peer stokbroodjes Personen 8 Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten

  • 24 plakjes kaas Boer’n Trots Pompoenpit
  • 1 stokbrood
  • 4 peren
  • 3 eetlepel honing

Benodigdheden

Contactgrill 

Bereidingswijze

Verwarm de contactgrill. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd in totaal 24 dunne plakken. Snijd het stokbrood in circa 24 sneetjes. Verdeel de plakken peer op het stokbrood. Leg de plakken kaas over de peer en leg de broodjes onder de grill van de gourmet. Laat in circa vijf minuten smelten. Strijk vervolgens wat honing over de stokbroodjes en serveer direct uit.



Printen
Pompoenstamppot

Personen 4 Bereidingstijd 60 minuten

Lees meer
Pompoenstamppot Personen 4 Bereidingstijd 60 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram Boer'n Trots Bospaddenstoel
  • 1 pompoen
  • 2 frisse appels
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui
  • 2 tl peterselie
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1 kg aardappelen, iets kruimig
  • 100 ml magere melk
  • 1/2 tl gemalen kaneel

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de pompoen, de ui en de appel in stukjes en meng deze in een kom met zout, peper, olie en de komijn. Leg het mengsel op een beklede bakplaat en zet het in de oven voor ca. 20 minuten. Schil de aardappelen en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Giet de aardappelen af, kook ze droog en stamp ze fijn. Verwarm ondertussen de melk in een pannetje en voeg deze toe aan het aardappelkruim. Snijd de kaas in blokjes. Voeg vervolgens het pompoenmengsel, de kaas, de kaneel en de peterselie toe aan de aardappelpuree en mix het door elkaar. Breng het geheel op smaak met zout en peper.




Printen
Spinaziepannenkoek Personen 4 Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 pak pannenkoekenmix
  • 200 gram rauwe ham, in plakjes
  • 200 gram Boer’n Trots Klaver Pikant, in plakjes
  • ½ bosje bosuitjes
  • 1 zak panklare spinazie

Bereidingswijze

Maak de pannenkoekenmix volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een wok de olie en laat de spinazie al omscheppend slinken, vocht afgieten en bosuitjes (in ringetjes) toevoegen. Zet de spinazie zacht op het vuur.
 
Start ondertussen met het maken van de pannenkoeken. Iedere pannenkoek begin je met het bakken van 1 of twee plakjes rauwe ham. Giet hierover het beslag en leg daarop 1 of 2 plakjes kaas en daarover weer een klein beetje beslag. Let op dat je niet te veel beslag gebruikt, dan wordt de pannenkoek erg dik. Bak de pannenkoek aan twee kanten bruin. Bak zo 8 pannenkoeken. Zet een pannetje met een laagje water op het vuur, zet hier een bord op, zo houdt je de pannenkoeken die al klaar zijn warm. Verdeel vervolgens de spinaziemix over de pannenkoeken en rol de pannenkoeken op. Eet smakelijk! Tip: heb je nog wat pannenkoekenmix over? Bak een aantal pannenkoeken en serveer deze als toetje met wat vanille ijs en kersen.  


Printen
Kaassoep Personen 4 Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui (medium)
  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 1/2 el grove mosterd
  • 3/4 liter groentebouillon
  • 1 dl kookroom
  • 150 gram geraspte Boer’n Trots Klaver Pikant
  • 4 sneetjes grof boeren brood
  • 1 bosje bosui, loof fijngehakt
  • zout en peper

Bereidingswijze

Snipper de ui. Smelt vervolgens boter in een pan en fruit de ui glazig in circa 3 minuten. Voeg de mosterd toe. Roer hier de bloem door en laat dit circa 1 minuut zachtjes pruttelen, met af en toe roeren. Voeg al roerende 1/3 van de bouillon toe en blijf roeren tot het geheel glad gebonden is. Roer er de rest van de bouillon scheut voor scheut door. 

Laat de soep nu circa 5 minuten zachtjes koken, roer af en toe. Voeg nu de room en de Boer’n Trots Klaver Pikant toe en laat de kaas al roerende zachtjes smelten. Breng de soep op smaak met peper en zout en strooi eventueel de fijngehakte loof van de bosuitjes eroverheen.  Serveer met een grove snee boeren brood. 


Printen
Salade met appel en Klaver Pikant Personen 4 Bereidingstijd 20 minuten minuten

Ingrediënten

  • 150 gram Boer’n Trots Klaver Pikant
  • 300 gram gemengde sla
  • 2 zoet-zure appels
  • 2 el azijn
  • 2 tl mosterd
  • Zout
  • Peper
  • 60 gram pijnboompitten
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 el citroensap
  • 1 tl suiker
  • 2 teentjes knoflook

Bereidingswijze

Pers de knoflook. Klop een sausje van azijn, mosterd, olie, knoflook en suiker. Voeg naar smaak zout en peper toe. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Snijd de kaas in kleine blokjes. Was de sla en droog het. Schil de appels en snijd deze in kleine blokjes en besprenkel met citroensap. Schep het sausje door de sla en meng de stukjes kaas en appel er door. Bestrooi met de geroosterde pijnboompitten.

 
 


Printen
Gevulde rollade met Trio Peper Personen 4 Bereidingstijd 40 minuten minuten

Ingrediënten

  • 100 gram Boer’n Trots Trio Peper
  • 700 gram plat stuk mals runder rollade vlees
  • 200 gram zongedroogde tomaten op olie
  • 1 klein bosje basilicum, alleen de blaadjes
  • Versgemalen peper en zout
  • Keukengaren
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 el olijfolie
  • 2 el vloeibare boter
  • 1 dl rode wijn

Bereidingswijze

Rasp de kaas. Snijd de gedroogde tomaten klein en meng ze met de geraspte kaas en basilicum. Spreid het vlees uit en bestrooi met vergemalen peper. Verdeel de tomaten/kaasvulling erover en rol het vlees strak op. Knoop een eind van het keukengaren strak om het uiteinde van het opgerolde vlees. Haal het garen onder de rollade door, haal het bovenop door de lus en trek aan. Schuif zo elke keer ongeveer 3 cm op, tot het vlees helemaal opgebonden is. Draai het vlees om en breng het garen onderlangs weer terug naar het begin en knoop het stevig vast. Zorg er echter wel voor dat het touw niet al te strak wordt vastgebonden omdat de vulling er dan weer wordt uitgedrukt tijdens het bakken. Meng de geperste knoflook met zout en peper en de olijfolie en bestrijk hiermee de rollade. Verwarm de boter in een braadpan en braad de rollade rondom aan. Giet er de rode wijn bij en laat nog 25 minuten stoven zonder deksel op de pan en keer het vlees om de paar minuten om. Het vlees moet roze en mals zijn van binnen. Lekker met aardappels uit de oven of een pasta met verse pesto.

 


Printen
Gevulde appel met geitenkaas en walnoten Personen 4 Bereidingstijd 30 minuten minuten

Ingrediënten

  • 150 gram Boer’n Trots Geitenkaas Fenegriek
  • 2 (rode) appels
  • 50 gram walnoten, grof gehakt
  • 4 eetlepels honing
  • 2 eetlepels boter
  • Snufje zout en peper

Bereidingswijze

Verwarm de over voor op circa 220 graden Celsius. Vet de ovenschaal in en rasp de geitenkaas. Boor het klokhuis uit de appels en snijd deze doormidden. Leg de appelhelften op de bolle kant in de ovenschaal. Lepel de geitenkaas in de appelhelften. Meng de boter en honing en besprenkel de geitenkaas. Bestrooi met walnoten. Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat de appels in circa 15 minuten in de oven gaar worden. Tip: Zet de appels daarna nog even onder de grill, zodat de geitenkaas bruin kleurt.



Printen
Aspergecarpaccio Personen 4 Bereidingstijd 40 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram Boer’n Trots Klaver Pikant
  • 150 gram chorizo worstjes
  • 250 gram asperges (wit en groen)
  • 1 kleine sinaasappel
  • 1 zakje rucola
  • 2 sneetjes wit brood
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 teen knoflook
  • 1 dl olijfolie

Bereidingswijze

Snijd het wit brood in lange repen en maak in een vijzel een kruidenolie van verse rozemarijn, knoflook en olijfolie. Doop vervolgens het brood in de kruidenolie. Droog het brood in een oven van 160 graden in ongeveer 12 minuten. Schil de asperges en snijd deze met een dunschiller in flinterdunne plakjes, marineer ze met peper, zout en een beetje olijfolie. Boen de sinaasappel schoon en droog deze. Gebruik een zesteur of dunschiller om van de schil dunne sliertjes te trekken. Snijd de chorizo in dunne plakjes en meng deze samen met de Boer´n Trots Klaver Pikant en de sinaasappelsliertjes door de salade. Neem een groot bord, leg daar de rucola op, daarop de toast en aspergecarpaccio. Strooi er wat sinaasappelsliertjes over ter garnering en als laatste een scheutje olijfolie.



Printen
Hollandse kaasfondue Personen 4 Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram Boer’n Trots Klaver
  • 300 gram Boer’n Trots Pikant
  • 200 gram gemengde paddenstoelen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el gedroogde oregano
  • 300 ml droge witte wijn
  • 2 el maïzena
  • 125 cc kirsch*
  • Peper en zout
Om te dippen: vers stokbrood, komkommer, rode paprika en voorgekookte tortelloni

Bereidingswijze

Boen de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukken. Verhit de boter in een fonduepan en bak de paddenstoelen samen met de knoflook en oregano op hoog vuur voor ca. 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Schep de paddenstoelen op een bord.
        
Verhit in de fonduepan de witte wijn tot deze tegen de kook aan is. Draai het vuur laag, voeg een beetje geraspte kaas toe en wacht al roerend tot deze gesmolten is. Herhaal deze stappen tot dat alle kaas is toegevoegd. Het kaasmengsel mag niet koken.
 
Roer de maïzena met de kirsch (*ook te vervangen door warm water) tot een papje en schenk dit al roerend bij de gesmolten kaas. Doe de paddenstoelen in de kaasfondue en breng het geheel op smaak met peper en zout. Houdt de kaasfondue ca. 5 minuten tegen de kook aan. Zet de pan nu op de houder en steek de spiritusbrander aan.
 
Serveer de kaasfondue op tafel met daarbij vers stokbrood, komkommer, rode paprika en voorgekookte ravioli.
 
Tip: Rooster grof gehakte walnoten of hazelnoten kort in een droge koekenpan voor een lichte notensmaak van de kaasfondue.



Printen
Seizoen salade met mango Personen 4 Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram Boer’n Trots Pompoenpit
  • 1 krop eikenblad sla
  • 1 komkommer
  • 1 handje pijnboompitjes
  • 1 tomaat
  • 1 avocado
  • 1 mango
  • 3 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el abrikozenjam
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Was de sla en scheur het in stukken van de door u gewenste grootte. Snijd de komkommer, de tomaat, de mango en de avocado in stukjes en de Boer’n Trots in reepjes. Rooster de pijnboompitten op middelhoog vuur lichtbruin. Maak van de olijfolie, de balsamicoazijn en de abrikozenjam een dressing en breng op smaak met peper en zout. Meng de sla, tomaat, komkommer, pijnboompitjes, mango, avocado en de kaas en besprenkel met de dressing.



Printen
Aardappelschotel Personen 4 Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram Boer’n Trots Geitenkaas Fenegriek
  • 1 courgette
  • 1 rode puntpaprika
  • 500 gram aardappelschijfjes
  • 250 ml verse slagroom
  • 2 eieren
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • Verse tijm
  • Peper en zout

Benodigdheden

1 ronde ovenschaal, ingevet

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de aardappelschijfjes over de ovenschaal. Snijd de courgette in dunne plakjes, snijd de puntpaprika in ringen, snipper de uien en voeg de groenten toe aan de ovenschaal. Bestrooi met versgemalen peper en zout naar smaak. Klop de eieren los met de slagroom. Snijd de knoflook fijn en voeg deze samen met wat tijm toe aan het eiermengsel. Schenk het mengsel over de aardappels en de groenten. Snijd de Boer’n Trots Geitenkaas Fenegriek in kleine blokjes en verdeel over de ovenschotel. Bak de schotel in ongeveer 40 minuten gaar in de oven. Garneer met wat achtergebleven tijm.



Printen
Kleine Kaassandwiches Personen 8 Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram Boer’n Trots Peper Trio (4 dikke plakken)
  • 100 gram Boer’n Trots geitenkaas Fenegriek (4 dikke plakken)
  • 8 sneetjes wit casinobrood
  • 2 plakken rauwe ham
  • 50 gram zongedroogde tomaatjes in stukjes
  • ½ krop Botersla
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels mayonaise

Benodigdheden

16 Satéprikkers

Bereidingswijze

Verdeel de botersla over vier sneetjes casinobrood. Beleg twee sneetjes met Boer’n Trots Peper Trio en twee met Boer’n Trots geitenkaas Fenegriek. Leg op de sneetjes Geitenkaas Fenegriek een plak ham. Verdeel de zongedroogde tomaatjes over alle sneetjes. Bestrijk 2 sneetjes met mayonaise en leg deze op de sandwiches Peper Trio. Bestrijk 2 sneetjes met honing en leg deze op de geitenkaas Fenegriek. Snijd van elke sandwich 4 kleine sandwiches en steek er een satéprikker doorheen.



Printen
Kaas-peer stokbroodjes Personen 8 Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten

  • 24 plakjes kaas Boer’n Trots Pompoenpit
  • 1 stokbrood
  • 4 peren
  • 3 eetlepel honing

Benodigdheden

Contactgrill 

Bereidingswijze

Verwarm de contactgrill. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd in totaal 24 dunne plakken. Snijd het stokbrood in circa 24 sneetjes. Verdeel de plakken peer op het stokbrood. Leg de plakken kaas over de peer en leg de broodjes onder de grill van de gourmet. Laat in circa vijf minuten smelten. Strijk vervolgens wat honing over de stokbroodjes en serveer direct uit.



Printen
Pompoenstamppot Personen 4 Bereidingstijd 60 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram Boer'n Trots Bospaddenstoel
  • 1 pompoen
  • 2 frisse appels
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui
  • 2 tl peterselie
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1 kg aardappelen, iets kruimig
  • 100 ml magere melk
  • 1/2 tl gemalen kaneel

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de pompoen, de ui en de appel in stukjes en meng deze in een kom met zout, peper, olie en de komijn. Leg het mengsel op een beklede bakplaat en zet het in de oven voor ca. 20 minuten. Schil de aardappelen en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Giet de aardappelen af, kook ze droog en stamp ze fijn. Verwarm ondertussen de melk in een pannetje en voeg deze toe aan het aardappelkruim. Snijd de kaas in blokjes. Voeg vervolgens het pompoenmengsel, de kaas, de kaneel en de peterselie toe aan de aardappelpuree en mix het door elkaar. Breng het geheel op smaak met zout en peper.




Printen